Tester på Bosön

I helgen blev det en tidig morgon för att starta testerna 8.15 på Bosön, jobbigt när man inte får dricka kaffe innan. Då vet man att kaffeberoendet är ett faktum. Jag fick börja med laktattesterna, 4 min löpning- blodprov-4 min löpning osv. Fyra rundor totalt. Känslan var bättre i kroppen under dessa tester och min puls var lägre, dock var laktatnivån något sämre än föregående år. Samtidigt som detta gjordes löpanalys och det såg bra ut, fick lite tips på hur jag kan förkorta fotisättningen och försöka att lära mig att komma upp på tårna mer.

Därefter var det dags för det fasansfulla maxtestet, sprang på 13.5 km/h och sen ökar lutningen varje minut. Jag höll ut i 6 min 52 sek. 12 sek längre än förra året. Tyvärr var det lite tekniska fel på utrustningen och pulsen mättes inte mot slutet. Trots uteblivna siffror på syreupptaget så kunde vi se att jag förbättrats lite från sist.

Därefter fick jag besöka en sjukgymnast och göra en helkroppsscreening, var en poäng från full pott. Men fick med mig några övningar för att stärka höftpartiet som är min svaga länk.

En lång och intensiv dag som ger mycket inspiration och motivation att öka träningsmängden för att bli bättre. Just nu är min kropp i bra fas och jag har fått vara skadefri en längre period, vilket är ovanligt för mig. Men oerhört skönt. Men det gäller att öka långsamt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *