Tjejvasa och orienteringspremiär

Fr. vänster Susen, Emma, Jag och Lisa

Blev en minisemester förra veckan då jag åkte upp med mina föräldrar på torsdag till Mora, hämtade ut nummerlappen och sedan spenderade vi fredagen i Evertsberg i en stuga vi fått hyra av bekanta. Vi tog en lugn skidtur med korvgrillning och sedan vallade vi mina skidor inför tjejvasan.

Vi laddade med Tacos till middag och blev en ganska tidig morgon (inte som när man kör hela vasaloppet). Väl framme vi starten möttes jag upp av Emma och Lisa, vi stod i samma startled så de hade tagit en plats bredvid dem väldigt långt fram i startled 1B. Superskoj! Vi testade skidorna och förberedde oss inför start. Det var många nerver innan. Starten gick och det var lite trångt som vanligt, men inte alls som i andra startled förra året.

Det var bakhalt i början för mig, vallat för varmt. Men det var bra glid så var bara att staka på. Det gick undan i spåret, nerverna släppte och det var bara att köra. Insåg ganska snabbt att om jag höll detta tempo hela vägen skulle det bli en bra tid och personligt rekord. Sluttiden landade på 1.47 och en 214:onde plats. Emma och Lisa var snäppet snabbare, riktigt grymma och Susen kom i mål 2 min efter mig så vi samlades i målfållan!

Vi var alla nöjda och glada och tog som vanligt en lunch/fika på Waynes, vårt stammisställe i Mora.

Trots ganska många mil skidor i kroppen så hade jag känslan av att vara överkörd av ett tåg, mest i ländryggen, vilket borde tyda på att jag gått upp mycket på tå i stakningen, vilket är bra!

Här kan ni se Vasaloppsfilmen som Volvo gjorde i spåret.

OrienteringspremiärIdag går bilen mot Skåne och Sverigepremiären. Vilket betyder att vi ska tävla.

Fre: Natt med masstartLör: Medel på fm och stafettträning på em. Sön: Stafett

Det ska bli väldigt kul, nu gäller det bara att hålla sig frisk framöver för att behålla formen efter vinterträningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *