Våren har rusat fram

Den här våren sa bara swisch, nu är vi redan framme i juli. Jag ska försöka sammanfatta denna säsong någorlunda.

Orienteringssäsongen har varit framgångsrik och jag fick många tävlingar tidigt på säsongen, så jag skulle säga att jag tävlade mig i form fram till det stora målet 10-mila.

Strängnäsdubbel, seger efter en spurtstrid. Första dagen masstart och andra dagen jaktstart.

10-MILA 2019

Ärlas båda damlagen syns här. Första laget kom 45:a efter en rafflande spurt. Vi hade en lite tuff inledning efter 1a sträckan men alla gjorde det dem skulle och vi klättrade uppåt i listan.

VENLA 2019

Efter 10 mila klev jag in i en tänkt grundträningsperiod men fick minska lite på träningen då kroppen började strula med min högersida, som vanligt.

Med mycket jobb i maj och juni åkte vi till Finland och ställde upp med ett starkt lag. Jag fick den stora äran att springa första, vilket jag aldrig gjort. Så häftigt. Så många löpare. Det gick undan och jag kände mig inte särskilt pigg i benen men jag plockade mina kontroller och växlade som 85:a. De andra tjejerna var så grymma och tillslut sprang vi in som 37:a. KLUBBREKORD:

Mellan alla diverse tävlingar och träning så har jag sprungit en del löplopp, som hör våren till. Först ut var Scaniafemman, körde på nästan exakt samma tid som för 2 år sedan, fick tvärhåll efter 2 km och kämpade mig runt, som 3:a överraskande nog.

Därefter ställde jag mig på Å-loppets startlinje i Eskilstuna, ett lopp som var 10.5 km. Här med min partner in crime- Lisa. Jag lyckades persa både efter 5 km och 10 km, så efter detta lopp var jag sjukt nöjd.

I fredags (på min födelsedag) så firade vi med att springa Trosa Stadslopp som jag inte sprungit på många år. Tror jag hade kring 43 min sist jag sprang. Detta år kändes det som jag kunde göra en bra tid med tanke på denna vårsäsong där kurvan bara har pekat uppåt. Målet var att gå under 40 min och jag satte upp den tänkta km-tiden jag skulle hålla. Jag höll till och med under den och det kändes bra, inget håll,positiv känsla, 1-2-3-4-5 km, kollade klockan och såg 21.08 vid 5 km. Pers igen. Blev lite trött de 2 km efter, men ryckte upp mig mot slutet och la på en lång rökare. I mål på 38.13.

Har blivit mycket bättre på att pressa mig själv i det jobbiga och samtidigt är känslan när jag springer är starkare och lättare.

Har även hunnit med några OL- skyttetävlingar, vi var i Finland i maj och då gick mitt slagstift sönder, trots kaos innan start så sköt jag fullt i ligg under sprinten. Har hållit mig hyfsat högt upp i resultatlistan men når inte riktigt ända fram. Behöver skjuta bättre helt enkelt. I Göteborg lyckades jag komma på pallen som 3:a efter giganterna Lisa och Karin. På fredag blir det en orienteringsskyttetävling innan laget tas ut till VM. Annars ligger nu fokus på att hålla igång och räknar ner till semestern. Då blir det 3-dagars i Varberg och 5-dagars vid Norrköping!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *